Yhteystiedot ja opettajat

Teatteri Aploodi
044 537 2300
www.aploodi.net

Opetus Åsvallassa, Nummentie 39, 08100 Lohja

Aploodin toiminnasta vastaa ohjaaja/näyttelijä Sari Rautakoski. Hän on valmistunut teatterikoulusta New Yorkista http://www.hbstudio.org/

Sari on tehnyt pitkän kansainvälisen uran tanssijana ja näyttelijänä ja tehnyt töitä Deutsche Oper am Rheinilla, Wienin juhlaviikoilla, Saksan suurilla tv-kanavilla; ZDF ja ARD. Hänet on nähty Mustion Linnan Kesäteatterin lavalla "Tuplakupla" farssissa Satu Silvon, Ami Aspelundin ja Sixten Lundbergin rinnalla. 2015 Sari työskenteli Theater des Westens -teatterissa Berliinissä. Hänen työkontaktit ovat edelleen elinvoimaiset ulkomaille. Sari on täydennyskouluttautunut osallistavan teatterin menetelmiin Teatteri ja kasvatus -opinnoissa Helsingin Teatterikorkeakoulussa sekä Draamakasvatuksen opinnoissa Jyväskylän yliopistolla. Sari toimii teatterin tuottajana ja kaudella 2023-2024 hän vastaa teinien, nuorten ja aikuisten ryhmien opetuksesta tiistaisin.

Elina Sarno on opiskellut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi erikoistuen nukketeatteritaiteeseen Turun Taideakatemiassa. Hän on valmistunut myös Teatterikorkeakoulusta teatteriopettajaksi. Elina on toiminut laajalti naamioteatterin parissa ja tuokin sitä mukaan opetukseensa. Elina toimii aktiivisesti myös näyttämötaiteilijana.

Teatterin tekemisessä ja opettamisessa on Elinalle pohjimmiltaan kyse samoista asioista: luovuudesta, jakamisesta, kuuntelusta, yhdessä tutkimisesta ja kasvamisesta. Esityksen valmistaminen on tuntematonta kohti kulkemista - yhdessä, toisiaan kannustaen ja tukien. Kaudella 2023-24 Elina vastaa teinien ja nuorten ryhmistä maanantaisin sekä lasten ryhmistä keskiviikkoisin.

Judith Regwan on puhe- ja draamataiteen opettaja Snellman korkeakoulusta. Teatteri on Judithin mielestä mitä mahtavin keino tutustua itseensä, kehittää vuorovaikutustaitoja ja ryhmässä työskentelyä. Hän lähestyy opetusta ja ohjaamista ilon ja leikin kautta. Lähellä hänen sydäntä on terveellinen äänenkäyttö ja musiikin yhdistäminen teatteriin. Hän on opiskellut myös teatterillinjalla Lahdessa ja näytellyt Universun teatterissa, Helsingin yliopppilasteatterissa ja Puolangan Pessimistimusikaalissa. Opettamisen lisäksi Judith työskentelee laulaja-lauluntekijänä ja keikkailee taiteilijanimellä Joy Regwan. Kaudella 2023-2024 Judith vastaa lasten, teinien ja nuorten ryhmistä torstaisin.

Toinen Aploodin perustajista yhdessä Sari Rautakosken kanssa on Joni Paananen. Hän toimii aktiivisesti taustajoukoissa ja on myös Aploodin rehtori. Jonilla on pitkä ja monipuolinen tausta muusikkona. Hän kirjoittanut ja esittänyt musiikkia nuoruudesta lähtien tyylisuunnista popista rockiin, musikaaleista oopperaan.Hän on käyttänyt paljon musiikkia kehittäessään lasten kanssa leikkejä ja esityksiä päiväkodeissa. Hänen johdolla on julkaistu kaksi lasten tekemään CD-levyä. Joni on myös ansioitunut näytelmien kirjoittaja.