Yhteystiedot ja opettajat

Teatteri Aploodi
044 537 2300
www.aploodi.net

Opetus Åsvallassa, Nummentie 39, 08100 Lohja

Aploodin toiminnasta vastaa ohjaaja/näyttelijä Sari Rautakoski. Hän on valmistunut teatterikoulusta New Yorkista http://www.hbstudio.org/

Sari on tehnyt pitkän kansainvälisen uran tanssijana ja näyttelijänä ja tehnyt töitä Deutsche Oper am Rheinilla, Wienin juhlaviikoilla, Saksan suurilla tv-kanavilla; ZDF ja ARD. Hänet on nähty Mustion Linnan Kesäteatterin lavalla "Tuplakupla" farssissa Satu Silvon, Ami Aspelundin ja Sixten Lundbergin rinnalla. Hän on työskennellyt tuottajana myös Theater des Westens -teatterissa Berliinissä. Sarin työkontaktit ovat edelleen elinvoimaiset ulkomaille. Hän on täydennyskouluttautunut osallistavan teatterin menetelmiin Teatteri ja kasvatus -opinnoissa Helsingin Teatterikorkeakoulussa sekä Draamakasvatuksen opinnoissa Jyväskylän yliopistolla. Sari toimii Aploodin tuottajana ja kaudella 2024-2025 hän vastaa teinien, nuorten ja aikuisten ryhmien opetuksesta tiistaisin sekä edistyneiden nuorten ja aikuisten improryhmästä torstaisin.

Ensi kaudelle ohjaajatiimiin palaa iloksemme Jenni Kanta-oksa Vihdistä.

Jenni on ollut hyvin pidetty ohjaaja. Ohjaajan työssä hän huomio jokaisen omana yksilönä, keskittyy yhteisölliseen toimintaan ja tekee teatteria lasten ehdoilla. Kaudella 2024-25 Jenni vastaa varhaiskasvatusikäisten sekä lasten ja nuorten ryhmien opetuksesta keskiviikkoisin.

Jennin kirjoittama ensimmäinen kokoillan näytelmä, Anssi Kelan musiikkiin perustuva ”Parasta aikaa” saa ensi-illan tänä kesänä 2024 Vihdin Teatterissa. Kannustamme kaikkia lämpimästi katsomaan kesällä upeaa kantaesitysnäytelmää!

Ensi kaudelle Aploodin tiimiin tulee mukaan myös valovoimainen, monipuolinen ja taitava teatteritekijä Ida Rantanen. Kaudella 2024-25 Ida vastaa lasten ja nuorten ryhmien opetuksesta maanantaisin.

" Olen Ida Rantanen, teatteri alan moniosaaja ja on mahtavaa olla osana Teatteri Aploodin toimintaa ensi kaudella.

Minulla on taustaa draama- ja näyttelijäntyöstä, teatteri- ilmaisusta ja draamapedagogiikasta. Tällä hetkellä opiskelen myös teatteritekniikkaa.

Ohjaajana haluan taata turvallisen ilmapiirin jokaiselle uskaltaa kokeilla ja kokea. Yhteisöllisyys ja yhdessä luominen on kaiken keskiössä. Ohjaajana haluan tehdä teatteria lasten ehdoilla ja ennen kaikkea pitää yhdessä hauskaa. Nähdään ensi kaudella! "

Toinen Aploodin perustajista yhdessä Sari Rautakosken kanssa on Joni Paananen. Hän toimii aktiivisesti taustajoukoissa ja on myös Aploodin rehtori. Jonilla on pitkä ja monipuolinen tausta muusikkona. Hän kirjoittanut ja esittänyt musiikkia nuoruudesta lähtien tyylisuunnista popista rockiin, musikaaleista oopperaan.Hän on käyttänyt paljon musiikkia kehittäessään lasten kanssa leikkejä ja esityksiä päiväkodeissa. Hänen johdolla on julkaistu kaksi lasten tekemään CD-levyä. Joni on myös ansioitunut näytelmien kirjoittaja.